1  |  bli kjent
Jeg vil gjerne bli litt bedre kjent med deg for at du skal få max utbytte av mine tjenester! Du vil få et skjema av meg som du fyller ut (vi kan eventuelt gjøre det sammen i en workshop). Her forteller du litt mer om deg selv, virksomheten din, målgruppen din og hvilke ønsker og behov du har. Da har vi et godt utgangspunkt når vi skal bestemme omfanget av prosjektet, tidsperspektiv, visuell strategi osv. 


2  |  forberedelser
Du spiller en avgjørende rolle i designprosessen – kommunikasjon og samarbeid er ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Før oppstart må det gjøres en del forberedelser. Om jeg skal lage en ny visuell profil eller/og en nettside, sender du meg bilder, url linker til sider og annen inspirasjon som du liker, slik at jeg kan se for meg din stil og dine visuelle tanker bak prosjektet. Bruk gjerne Instagram og Pinterest. 

Du har ansvar for å ha tekst, bilder, domene og webhotell klart før prosjektstart om jeg skal lage nettside. Har du ikke nettside fra før? Hvis du ikke allerede har eget domene og webhotell, må du skaffe deg dette før prosjektstart. Jeg anbefaler one eller domeneshop.

Du forplikter deg også til å lære deg det helt grunnleggende om Todoist og Slack (de kan du brukes både på desktop og som app), som vil være våre plattformer for samarbeid og kommunikasjon underveis i prosessen. Invitasjonen til prosjektsiden din i Todoist og Slack mottar du i egne mail.

Tekst og høyoppløselige bilder lastes ned til en Dropbox mappe vi begge har tilgang til. Tekst leveres i et redigerbart format, feks word eller txt. Bildene leveres i følgende format: jpg-filer, 72 dpi, ca.100-500kb, ca.1200px i bredden.


3  |  oppstart og fremdriftsplan
Kontraktsdokumentet vil du få tilsendt når alle parter har signert. Da vil jeg også informere om at oppstart av prosjektet er ved registrert 1. delbetaling og at materiell er levert som avtalt.

Ps. Kontraktsbeløpet faktureres som følger:
– 30% ved kontraktsignering,
– 30% etter halvferdig prosjekt,
– resterende beløp ved overlevering.

Kunden får filer og bruksrettighetene til produktet når siste faktura er betalt.

 I Todoist vil du finne en nyttig oversikt over fremdriftsplan, hvilke oppgaver som skal utføres underveis, og tidsfrister. I Slack vil du selvfølgelig også ha mulighet til å komme med innspill og spørsmål underveis.


4  |  visuell design og logodesign
Neste trinn er å designe en profilmanual. Profilmanualen vil fungere som en visuell rettesnor videre i designprosessen.


5  |  webdesign
Jeg bruker WordPress og Squarespace som plattformer, og bygger designet trinnvis (HTML og CSS). Webdesignet er responsivt, dvs. det tilpasses automatisk ulike enheter og skjermstørrelser. Du får en webside som er brukervennlig, mobiltilpasset og enkel å drifte og vedlikeholde selv.


6 |  ferdigstillelse og lansering
Juhu, vi er klare for lansering! 

Jeg utfører en rekke tester for å forsikre meg om at websiden din ser like fin ut i alle skjermformat, i ulike browsere, at hastighet og ytelse er bra osv. 

I din Profilmanual (PDF) finner du en ryddig oversikt over din nye visuelle profil; logoversjoner, fargekoder for web og trykk, typografi, mønstre, visuelle elementer, layout, tips til bruk osv. I en egen mappe finner du ‘mockups / presentasjonsbilder’ som kan brukes f.eks. i sosiale medier i forbindelse med lanseringen av din nye visuelle profil!

7 |  overtakelse og oppfølging av nettside
Mitt ønske er at websiden din skal kunne utvikle seg i takt med virksomheten din. Jeg bygger derfor alltid mine websider slik at du enkelt skal kunne legge til nytt innhold og nye funksjoner når det er behov for det.
Etter overlevering har du selv ansvar for drift og vedlikehold av nettsiden din. Men har du behov for litt ekstra opplæring, support, eller en fast avtale om videreutvikling med nettsiden, så ordner vi det.Les også...

Back to Top